Donnerstag, 16. Februar 2012

Kakaoschnitte mit Birnen und Vanilleparfait

Ich schaue gerne die Vox-Sendung Das perfekte Dinner und am Montag wurde dort dieses superleckere Rezept präsentiert. Ich bekam so einen Guster darauf, dass ich es gleich am Mittwoch nachgebacken habe ;o) Der Originalname des Kuchens ist Crostata die pere al cioccolata und mit dem Vanilleparfait schmeckt es wirklich genial.

Ich habe das Rezept von der Seite mit den folgenden kleinen Änderungen und Notizen übernommen:
Zutaten für den Teig:
zusätzlich 1/4 Packung Backpulver
Backzeit:
ca. 18 Minuten bei 200°C Ober-/Unterhitze
Parfait:
Das Parfait habe ich nur aus einer halben Menge der Zutaten gemacht und es hat vollkommen gereicht.





CZ: Rada v tydnu sleduji na stanici VOX porad o vareni s nazvem Perfektni dinner, kde se 5 ucastniku behem tydne navzajem pozve na veceri o trech chodech a vzajemne se hodnoti. Vitez dostane 1.500 Eur v hotovosti. V tomto poradu byvaji zajimave recepty a tento je z dilu, ktery byl vysilan toto pondeli - jedna se o kakaove rezy s hruskami a vanilkove parfe. Uz pri sledovani jsem na to dostala takovou chut, ze jsem to musela hned zkusit a vysledek je opravdu vynikajici.

Recept pro 5 osob (na parfe jsem pouzila pouze polovicni davku prisad, a i tak toho bylo hodne ;o)):

Testo:
125g mekkeho masla
200g polohrube mouky
1 vejce
125g cukru moucky
50g kakaa
1/4 sacku prasku do peciva
50g pomerancove marmelady
2 hrusky

Napln:
100g horke cokolady
50g masla
2 vejce
100g cukru krystal (jemny)

Vanilkove parfe:
250g cukru krystal (jemny)
8 vajec
1 vanilkovy lusk
450g slehacky (ja pouzivam Rama Creme Fine ke slehani)
spetka soli

Priprava testa:
Z masla, vejce, cukru, mouky, prasku do peciva a kakaa udelat testo, rozvalet jej na valu a pak jej rozprostrit do maslem vymazane a moukou vysypane formy (pro "prenos" testa do formy se testo namota na valecek, a pak se rozmota ve forme). Na testo natrit pomerancovou marmeladu, hrusky oloupat, nakrajet na asi 1cm silne platky (a vykrajet jadrince) a naklast na testo.

Priprava naplne:
Cokoladu a maslo rozpustit v horke lazni, pak nechat zchladnout (lze urychlit ponorenim nadobky do studene vody a obcasnym promichanim). Mezi tim rozdelit vejce na zloutky a bilky, bilky uslehat a zloutky uslehat s cukrem do hladke hmoty. Cokoladu vmichat do uslehanych bilku a vse smichat se zloutky s cukrem. Hmotu pak rozetrit po vrstve hrusek.

Pect ve vyhrate troube na 200°C (horni a dolni topeni) asi 18 minut, az je spodni vrstva upecena. Nesmi se pect moc dlouho, jinak se horni vrstva droli.

Priprava parfe:
Vejce, cukr a obsah vanilkoveho lusku uslehat do kremu v horke lazni, pak nadobu predelat do studene lazne a slehat, dokud krem neni studeny. Pak uslehat slehacku (Creme Fine) a postupne pridavat do vajecne hmoty. Parfe nalit nejlepe do uzaviratelne nadoby a dat minimalne 6-7 hodin (idealne pres noc) do mrazaku.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen