Samstag, 14. April 2012

Schokokuchen mit weichem Kern

Heute habe ich (wieder mal) ein Rezept aus der Sendung Das perfekte Dinner nachgekocht, und zwar diesen Schokokuchen. Das Rezept habe ich direkt übernommen, da ich jedoch statt Papierförmchen größere Keramikförmchen von IKEA verwendet habe, habe ich die Kuchen statt angegebenen 9-10 Minuten 15 Minuten gebacken.

Die Kuchen sind super gelungen, jedoch werde ich sie beim nächsten mal noch kürzer backen, damit der Kern nicht nur weich, sondern ganz flüssig ist. Dazu gab es Vanilleparfait gehabt (das war ein Überbleibsel von letzter Woche, den ich aus dem Gefrierschrank gezaubert habe :o)).






CZ: Dneska jsem (zase jednou) vyzkousela recept z televizniho poradu na stanici Vox Das perfekte Dinner, a to cokoladovy kolac s mekkym jadrem. Recept jsem nijak nemenila, pouze jsem kolac pekla trochu dele (14 minut misto 10, klidne se da cas i zkratit, aby kolac uprostred byl nejen mekky, ale tekuty), protoze jsem nepouzila papirove kosicky, ale vetsi keramicke formy z IKEA, takze jsem misto 8-9 kolacu, ktere byly v originalnim receptu, udelala jenom tri, zato velke. K nim jsme meli vanilkove parfait, co nam zbylo z minuleho vikendu :o).

Recept na cokoladovy kolac s mekkym jadrem
Rozpocet pro 4 osoby
100g masla
100g cokolady na vareni
2 vejce
80g cukru (jemny krystal)
40g polohrube mouky
1 lzicka prasku do peciva
1 lzice kakaa

Maslo a cokoladu rozpustit ve vodni lazni. Vejce a cukr uslehat do peny, pak pridat prasek do peciva, mouku a kakao a vse kratce uslehat mixerem. Nakonec primixovat rozpustenou cokoladu. Formy (papirove kosicky nebo keramicke formy) naplnit do poloviny, protoze kolac nakyne. Pect v predehrate troube na 170°C horkovzduch 9-10 minut, pokud se jedna o papirove kosicky, jinak trochu dele, kdyz je ve formach vic testa (zkusit spejli, jak je to upecene). Servirovat hned za tepla.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen