Sonntag, 16. September 2012

Polnischer Schokoladenkuchen

Nach längerer Zeit habe ich Lust auf eine schokoladige Nachspeise gehabt. Der polnische Schokoladenkuchen wird zwar nicht aus Schokolade, sondern aus Kakao gemacht - macht nichts, man spart sich zumindest ein bisschen Zucker und Fett :o). Ich habe den Kuchen nach diesem Rezept aus der Vox-Sendung "Das perfekte Dinner" gebacken und es ist super einfach zuzubereiten, schmeckt jedoch sehr lecker.



CZ: Polsky cokoladovy kolac
Po delsi dobe jsem dostala chut na cokoladovy moucnik. Tento kolac sice neni z cokolady, ale z kakaa - to nevadi, alespon jsem si usetrila par kalorii :o). Kolac jsem pekla podle tohoto receptu:

Polsky cokoladovy kolac
250 g masla nebo margarinu
250 g cukru
100 ml vody
3 lzice kakaa
1 baleni vanilkoveho cukru
4 vejce
250 g polohrube mouky
1 baleni prasku do peciva

Maslo, vodu, cukr a kakao dame do kastrulku, uvedeme do varu, odstavime, odlejeme asi pul salku hmoty a vse nechame asi 15 minut zchladnout. Pak do kastrulku pridame vsechny ostatni prisady, promichame a testo vlijeme bud do silikonove nebo do vymazane a vysypane formy. Peceme v predehrate troube na 180°C horni a dolni topeni (nebo 160°C horkovzduch) 30 minut. Pak kolac vyndame a rovnomerne polejeme hmotou, kterou jsme si predtim odlili do salku. Polity kolac dame zpet do trouby a peceme dalsich 30 minut.

Kolac je opravdu jednoduchy, ale chutna naprosto skvele!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen