Da wir einen Besuch haben, habe ich heute eine ganze Menge gekocht und gebacken. Darunter auch dieses einfache Rezept aus der Vox-Sendung "Das perfekte Dinner" (wieder mal ;o)). Diesmal handelt es sich um die Vorspeise vom 16.02. 2012, und zwar einen Sauerrahmteigstrudel mit italienischem Gemüse und Tomatenragout.
Ich habe das Rezept ohne Änderungen nachgekocht und es schmeckt wirklich sehr lecker.
CZ: Protoze mame navstevu, tak jsem navarila a napekla, ze netusim, jestli to vsechno vubec snime ;o). Tento recept na zeleninovy strudl z testa ze zakysane smetany je - zase jednou ;o) - z vysilani "Perfektiho dinneru" na Voxu, presne se jedna o predkrm ze 16.02.2012.
A tady je recept: rozpocet pro 5 osob na dva strudly a rajcatove ragu.
Testo na strudly:
440g polohrube mouky
120g mekkeho masla
200g Crème fraiche (nebo zakysane smetany)
1 lzice octa
spetka soli
1 vejce na potreni
Napln do strudlu:
250g cuket
250g lilku
120g rajcat nakrajenych na kostky
60g cibule nakrajene na male kostky
1 strouzek cesneku
olivovy olej
bazalka (cerstva nebo susena)
oregano (cerstve nebo susene)
spetka soli
pepr
70g uzene sunky nakrajene na jemne platky
70g goudy nakrajene na platky
Rajcatove ragu:
olivovy olej
60g cibule nakrajene na male kostky
1 strouzek cesneku
400g rajcat nakrajenych na kostky
1 lzice rajcatoveho protlaku
oregano (cerstve nebo susene)
spetka soli
pepr
Priprava testa:
Vsechny prisady rychle zpracovat do hladkeho testa, to zabalit do folie nebo dat do sacku a nechat alespon 1 hodinu odpocinout.
Priprava naplne:
Oloupat cibuli a cesnek, oboje nakrajet na jemno a opect na panvi do mekka na olivovem oleji. Ocistit cukety a lilek, nakrajet na kostky, pridat na panev a okorenit bazalkou, oreganem, osolit a opeprit. Vse asi 5 minut podusit, pak pridat na kostky nakrajena rajcata, kratce podusit a nechat trochu vychladnout.
Testo rozdelit na pulky a kazdou vyvalet na tenko a potrit rozslehanym vejcem. Pak na nej naklast sunku, dusenou zeleninu a nahoru poklast syrem. Strudly srolovat, potrit rozslehanym vejcem a pect v predehrate troube na 180°C (horni a dolni topeni) nebo 160°C horkovzduch 20-25 minut (az maji peknou zlatavou barvu).
Priprava rajcatoveho ragu:
Cibuli a cesnek nakrajet na jemno a opect do mekka na olivovem oleji. Pridat rajcata nakrajena na kostky a rajcatovy protlak a dobre prohrat. Pak ochutit zbyvajicimi prisadami.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen